משבר הקורונה, הוא למעשה מהפכה: כמו שהיתה המהפכה התעשייתית הראשונה והשנייה – אנחנו עכשיו במהפכה הדיגיטלית. בעתיד לא יהיה צורך בעובדים למשימות רפטטיביות רבות שמתבצעות כיום ועובדים רבים יאלצו להמציא את עצמם מחדש. כל מי שיפנים את זה וייערך לשינוי בעולם העבודה רק ירוויח מכך", מסבירה איילה ראובן ללונג, מומחית לעולם העבודה החדש.
לדבריה, כל אחד מאיתנו צריך לפתח סטים של כישורים שישרתו אותו במהלך הקריירה.
את הכישורים הנדרשים היא מחלקת לפי "מודל 5 היבשות", כל עובד צריך לדעת היכן הוא ממוקם בכל יבשת, ואיך הוא יכול לשפר את היכולות ביבשות החלשות אצלו.
"אם אתם יושבים על הכיסא ומפחדים מפיטורים זה אומר שאין לכם הצעת ערך עדיפה על אחרים – תדאגו לייצר אחת כזו תוך כדי למידה והתפתחות", מסבירה ראובן ללונג.
"אין כישורים שלא ניתנים לפיתוח. בעבר היתה סברה שאינטלגנציה רגשית, שהיא אחד מהכישורים העיקריים הנדרשים מעובד לפי מודל 5 היבשות, היא קבועה, אבל היום יודעים שגם האינטלגנציה הרגשית מתפתחת ובמודעות ובתהליכי למידה ניתן לשפר גם אותה".
יש מקצועות שכבר עוברים תהליכים משמעותיים של התאמה לעולם החדש, כמו בנקאות, פיננסים, ועולם הרפואה מציינת ללונג, "מנהל שמחפש עובדים שמתאימים לעולם החדש יחפש עובדים שנמצאים בתהליכי למידה כל הזמן, גמישים במחשבה וביכולות, וכן – עליו להיות מודע לכך שחלק מההצלחה של העובדים היא הרווחה האישית שלהם והאיזון עם החיים בבית".
מה העובדים יכולים לעשות על מנת לצלוח בשלום את כל השינויים בעולם התעסוקה, ואיך ניתן לייצר ערך עבור המעסיקים? האזינו לפודקסט הבא. האזנה נעימה.
הפודקאסט פורסם לראשונה בכלכליסט
'להב – פיתוח מנהלים' עוזרים לך לפתח כישורים מתאימים עם קורסים למנהלים.