פתח תפריט נגישות
תמונת רקע

מנטורינג למנהלים

המיומנות שתהפוך את המקצוענים של היום למובילי הצמיחה וההשפעה של מחר

בעידן של שינויים מואצים וטכנולוגיה מתפתחת, הסתגלות מהירה הפכה למיומנות משמעותית בסביבה הארגונית. נוכח דרישות החדשנות המתמדת והמורכבות הגוברת, מנטורינג איכותי מהווה מאיץ קריטי להתפתחות בתקופות מאתגרות של כניסה לתפקיד או התמודדות עם דילמות מקצועיות. בשונה מגישות למידה מסורתיות, מנטורינג מציע ליווי אישי ממוקד המזרז רכישת תובנות עמוקות וכלים יישומיים. מנטור מיומן משמש לא רק כמקור ידע, אלא כמראה המשקפת נקודות עיוורון ויוצרת מרחב בטוח לצמיחה. בסביבה תחרותית, יכולת זו מתורגמת ליתרון אסטרטגי המאיץ למידה ומקדם מצוינות ברמה האישית והארגונית.

בעולם שבו הכל משתנה במהירות, מנטורינג היא המיומנות שתהפוך את המקצוענים של היום למובילי הצמיחה וההשפעה של המחר.

  • מתחילים
    24 דצמבר 2025
  • כמות מפגשים
    4 מפגשים

מטרות

  • פיתוח תפיסת תפקיד מנטור:  טיפוח מודעות המנהלים/ות להוביל כדמויות מפתחות בעלות השפעה מעצבת בארגון ומחוצה לו
  • רכישת מתודולוגיות עזרה מוכחות: הטמעת עקרונות יסוד וכלים מעשיים מבוססי מחקר בעולם המנטורינג המקצועי
  • שכלול מיומנויות ליבה חיוניות: התמקצעות בהקשבה פעילה, שאילת שאלות מקדמות וסיוע בזיהוי ובמינוף הפוטנציאל של המנטי
  • יישום והטמעה: פיתוח יכולת ליישם את הנלמד באופן מידי בסביבת העבודה

 

נושאים

  • יסודות תפיסת תפקיד המנטור
  • מיומנויות מפתח לאפקטיביות בתהליך המנטורינג
  • המבנה המתודולוגי של תהליך המנטורינג נושא
  • ארגז הכלים היעיל למנטור המקצועי: שיטות מוכחות להובלת תהליכי צמיחה אפקטיביים

משתתפים

  • מנהלים ומנהלות בדרגי ביניים ובכירים (בעבר ובהווה) המעוניינים לשפר את היכולת שלהם לפתח אחרים קהל יעד
  • בוגרי תכניות בלהב בעלי ניסיון ניהולי קודם (לפחות 5 שנות ניהול)
  • פתיחות ללמידה חווייתית והתנסותית
  • נכונות לתרגל תהליכים בינאישיים בקבוצות קטנות

אמצעים

  • אבחון MBTI
  • למידה עם אנשי האקדמיה והמקצוע המובילים בתחומם
  • מפגשי למידת עמיתים בקבוצות קטנות
  • סדנאות ותרגילים
  • חקרי מקרה ניהוליים

מועדים נוספים

  • 4 מפגשים
  • 4 מפגשים

שאלות ותשובות מנטורינג למנהלים

פיתוח מנהלים.ות נועד לעזור לך כמנהל.ת להתמודד עם משברים ולהפוך אותם להזדמנות, להניע את העובדים לבצע משימות, לפתח את הצוות ולהביא אותו לשיאים חדשים תוך התמקדות בניהול אנשים ותהליכים ומקסום הערך שלהם, פיתוח קרירה נוגע לתכנון הקריירה האישית והחזון האישי והמקצועי שלך לטווח הארוך והקצר

הקורס מיועד למנהלים.ות אשר נכנסים לתפקיד ניהולי חדש או מקבלים תפקיד ניהולי ראשון. התכנית תאפשר לך לגבש זהות וסגנון ניהולי אישי, לפתח תפיסה ניהולית, למפות יכולות אישיות ולהשיג יכולות חדשות לפיתוח אישי ופיתוח הצוות.

בהחלט! חלק מסל הכלים הניהולי לו זקוק כל מנהל.ת הוא שיפור ומקסום יכולת התמודדות עם סוגיות ניהוליות מורכבות ופשוטות אל מול הכפופים לו ואל מול הממונים עליו. התכנית מעניקה למנהלים.ות כלים וידע איך להתמודד עם הממונים עליהם.ן במגוון נושאים וסיטואציות

בתכנית נלמדות תפיסות, מודלים ואסטרטגיות עדכניות לצד שיטות פרקטיות הניתנות ליישום בשטח, אשר מסייעות לכל מנהל.ת בגיבוש תפקידו, אופיו וזהותו הניהולית ובהתמודדות עם אתגרי הניהול השונים במציאות המשתנה ללא הרף

קורס פיתוח מנהלים מיועד לאנשי מקצוע בתפקידי ניהול ראשונים, מנהלים.ות הנכנסים לתפקיד חדש ומנהלי.ות צוותים בתפקיד ראשון, קורס מנהיגות נועד לדרג בכיר יותר המחפש לפתח את כישורי המנהיגות האישים והצוותים שלו בכדי להוביל שינוי אפקטיבי ומיטיב בארגון / חברה.

עלות הקורס משתנה בהתאם לתאריך הרישום לקורס,
טווח המחירים נע בין –
6,600 – 7,200 ללא מע"מ
7,722 – 8,424 כולל מע"מ


המלצות על מנטורינג למנהלים

זכיתי ללמוד ביחד עם קבוצה מאוד הטרוגנית ואיכותית. מהנסיון של המשתתפים האחרים, קיבלתי תובנות חדשות ומעניינות שתורמות לי לעבודתי. הרגשתי שכל מפגש מעצים אותי ומעשיר אותי בדברים חדשים שלא ידעתי, ומקנה לי כלים חדשים להתמודדות בתפקידי כמנהלת במכללה. הנושאים היו מאוד חשובים ומשמעותיים, ועוד במהלך הקורס, הצלחתי ליישם חלק מהדברים.
ללי אוסטרוף, מנהלת יחידת האינטרנט, מכללת הרצוג
הקורס שילב גם אקדמיה וגם פרקטיקה בצורה מאוזנת ויעילה.
המרצים בקורס היו מקצועיים מאוד. קיבלתי כלים פרקטיים מצוינים לניהול איכותי ומתקדם.
ממליץ בחום לכל מנהל עובדים בכל דרג
אייל חדד, רו"ח, בנק ישראל
תכנית מקצועית , מגוונת מאוד, עשירה וייחודית המזמנת היכרות עם מרצים מן השורה הראשונה, מרצים מעוררי השראה בידענותם ובכישורי ההוראה וההנחייה שלהם וכמו כן ביחסם האישי לכל משתתפי התוכנית. משתתפי התוכנית אף הם - קבוצה איכותית מאוד של אנשים המגיעים מעולמות מגוונים במגזר הפרטי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי, ותוך זמן קצר הקשר שנרקם, הן בהיבט האנושי והן בהיבט העסקי ( networking ), תורם אף הוא למפגשי לימוד משמעותיים, להפריה הדדית ולהשבחת הידע והמשאב האנושי.
איריס מגן, מנהלת חט"ב עלומים רמת השרון
תכנית מעולה כמבוא לניהול, המרצות היו מעולות והנושאים רלוונטיים. שינה את התפיסה שלי לגבי מה זה ניהול ונתן לי כלים לעבודה נעימה יותר עם עמיתים.
לילך שטרסלר מהנדסת איכות מים מקורות חברת מים בע"מ
למידה משמעותית, תכנית מגוונת, יפית ושושי מרצות מצוינות ופרקטיות מאוד. אני חושבת שאשתמש בהרבה דברים שנלמדו
לילך שלום עורכת דין – פרקליטות המידנה
תכנית פיתוח מנהלים הייתה פשוט מצוינת. בהחלט המון חומר במעט זמן אבל הנושאים והתכנים מרתקים. לי אישית כבר היתה הזדמנות ליישם חלק ואני מחכה להזדמנות לממש חלקים נוספים. המרצות העיקריות היו מעולות והן שונות כל כך בדרך שהן משלימות זו את זו בצורה מעולה. קורס בהחלט ששווה את הזמן והכסף. נתן כלים מעולים ועזר המון להתפתח אישית ומקצועית. תודה על ההשקעה, הורגש שהצוות עושה מעל ומעבר בשבילנו.
אורי לנציצקי סמנכ"ל - SafeDK Mobile Ltd
קורס פיתוח מנהלים.ות היה מעניין ומרתק, הגעתי לקורס עם ספקות, אך יצאתי מרוצה מאוד. שמח על הכלים שניתנו לי בקורס במיוחד בתחילת דרכי כמנהל.
לירן כלפון מהנדס חשמל - אנבידיה
נהניתי ולמדתי המון מקורס פיתוח מנהלים.ות. ההנחייה של שושי הייתה סופר איכותית ונעימה ומלמדת. נהניתי מאוד גם מהמפגשים עם יפית מולכו הכריזמטית והחריפה. האמת שבעיקר בא לי עוד... אני לא בטוחה שזה יתאפשר השנה אבל מאוד מסקרן אותי לעשות עוד קורסים
רינת קורבט Director, Data & Information סטארט-אפ ניישן סנטרל בע"מ
למדתי המון מהתוכנית על עצמי, על האפשרויות העומדות בפניי, על המגבלות של מקום העבודה הנוכחי שלי ועל מקומי בארגון. לא ציפיתי שאהנה כל כך ואפיק כל כך הרבה מהקורס. הוא עזר לי לצאת מהגבולות המוכרים שלי במחשבה על העתיד המקצועי שלי. חושבת שההצטלבות עם השינויים הנוכחיים באופי העבודה בעקבות המצב הפך את הקורס למועיל אף יותר.
אביב דילבסקי סגנית דוברת שגרירות בריטניה
תוכנית מאוד מקיפה, פרקטית עם רעיונות ליישום מיידי, שילוב מנצח. המשקפת את השטח לצד האקדמיה
מירי טייר HR כלל ביטוח
קורס פיתוח מנהלים.ות חוויתי, מעשיר ומעצים. כמנהלת בתחילת דרכה רכשתי כלים ותובנות חשובות אשר איישם אותם בהדרגה ובזמן הנכון. תודה לכל הצוות המדהים ועל החשיבה לפרטים הקטנים שעשו את ההבדל.
מיטל סנקש ראש מנהל הפקולטה למדעים Hit מכון טכנולוגי חולון

תכניות שיכולות לעניין אותך